13:00

Vara SK

Referat

Otroligt viktig seger mot Skoftebyn!

En oerhört viktig seger togs mot Skoftebyn i en av säsongens absolut viktigaste matcher. Vi kanske totalt sett inte gör någon kanonmatch men att vinna borta i ett så utsatt läge mot en bottenkonkurrent med samma poäng. STARKT JOBBAT KILLAR!
Två laddade lag skulle göra upp om poängen där vinnande laget skulle sätta sig i ett jättebra läge för att hålla sig kvar i serien utan kval. Skoftebyn åkte ur div 3 förra året och har haft en tung säsong såhär långt. Vi ville ju självklart fortsätta att göra den än tyngre. Och som vi startade. Med ett något lägre utgångsläge fick Skoftebyn hålla boll medan vi väntade på att ställa om. De gick högt med sina ytterbackar och lämnade stora ytor för oss att kontra i när vi vann bollen, och det gjorde vi första 30 min. Kändes närmare 4-0 än de 3-1 som det stod på tavlan i paus.
Leo gjorde 1-0 redan efter 2-3 minuter men blev avblåst för hands, vår vanliga tur med domsluten tänkte vi på kanten. Leo gjorde 1-0 på ett fint anfall lite senare då Alex slog en fin boll i djupet på Strömfeldt. Han tog hand om bollen och vände upp inne i deras straffområde och spelade till Leo. Leo uppfattade snabbt att deras målvakt stod felplacerad och sköt snabbt och lågt vid första stolpen. Målvakten hann inte dit och vi hade ledningen.
Vi står lägre med laget och väntar på dem och låter dem ha bollen mer än oss. Philip går emellan när han pressar ensam mittback, får tag i bollen och rundar målvakten, men ytterligare en försvarare kommer emellan och täcker hans skottförsök till hörna.
På en omställning efter hörna kommer får vi ytterligare läge men Timmie och Strömfeldt missar bollen var sin gång, istället för höger utsida av foten kanske vänster insida är värt att testa nästa gång :-)
2-0 kommer på ett fint uppbyggt anfall där vi hittar ut med bollen till Leo till vänster. Han spelar in till Philip som helt ensam kan driva in bollen i deras straffområde. Han spelar till Strömfeldt som viker åt höger och skjuter hårt, lågt intill stolpen. Väldigt rättvist så långt.
Efter detta så tar det några minuter och Skoftebyn har sina absolut giftigaste chanser i första halvlek. Först får de ett läge till höger där skottet går i stolpen och studsar rakt in i Olssons famn, mycket viktigt.
Leo tar sig fram centralt i banan och skjuter ett skott som målvakten räddar. Strömfeldt är sedan framme igen och har ett fint lobbförsök men bollen landar på nättaket, mycket nära.
Lite senare får de ett läge till skänks av domaren som släpper en knuff i ryggen på Adam som ska täcka ut bollen. Inspelet går till en spelare som skjuter i ribban, efterföljande retur skjuts mot målet men Olsson räddar mirakulöst med tåspetsen och returen på den skjuts sedan utanför. Mamma mia vilken sekvens det där var. Marginalerna med oss verkligen.
Vi får sedan en fin omställning där Timmie driver upp ett anfall, bollen till Alex som spelar Strömfeldt och han hittar Timmie på bortre med ett fint inspel och Timmie stöter in 3-0. Ett härligt anfall med fart och finess.
Sedan händer det som ofta sker efter gjorda mål, vi slappnar av och en långboll senare stöter de in 3-1 och får lite vittring. Kändes som det var gränsfall offside men flaggan hölls nere.
Halvleken avslutas sedan utan något större skönspel och vi är supernöjda trots allt med en tvåmålsledning så långt.

Andra halvlek präglas egentligen av Skoftebyn med bollinnehav och vi som väntar på att hugga när vi får läge. Spelet är väl till viss del lite nervöst med en del missar från båda lagen men eftersom vi är i ledningen så gynnas vi såklart av att tiden går utan att så mycket egentligen händer.
Skoftebyn skapar ett riktigt bra läge där de kommer till ett skottläge till vänster men Olsson räddar den. Lite senare så får vi kontringsläge där vi först har Jonas som är ett motståndarben från att bli helt fri, sedan får Strömfeldt ytterligare ett läge där han försöker lobba målvakten men bollen tippas till hörna.
Hörnan slår vi kort och spelar ett par pass tills Hugo får den inne i straffområdet, han spelar in bollen till Adam som skjuter mot mål, bollen tar i bröstet/ansiktet på en försvare och studsar vidare till Ludde som dammar till och bollen ligger i nät och vi leder med 4-1, riktigt skönt.
Tyvärr blir glädjen kortvarig då vi spelar bort bollen utanför deras straffområde och de får kontra mot oss. De får frispark på kontringen som de lyfter in och en spelare blir fri och nicka i mål. Här skulle det definitivt varit frispark till Jonte som blir totalt nedgjord, jättekonstigt att vi inte får frispark faktiskt. Men 4-2 är ett faktum och Skoftebyn gör ett försök att pressa oss. De har bollen och vi är väldigt tålmodiga och täta på egen planhalva. Vi får några lägen till att göra 5-2 och sista 5-7 minutrarna spelar vi bollen runt på deras planhalva och frustrerar dem. När domaren blåser känns det oerhört skönt och vi jublar över tre mycket, mycket viktiga poäng.
För att vara i så utsatt läge och spela med ett så ungt lag så gör vi ju den ena fina insatsen efter den andra, förutom Skepplanda då. Alla jobbar och sliter verkligen, och när vi har tålamod i passningsspelet så är vi ju riktigt grymma. Snabbheten vi har framåt är häftig att se, särskilt på omställningar där vi är riktigt giftiga. Nu har vi nästa match hemma mot Sandared, som är med och hugger på en kvalplats till div 3. Torsvallen nästa söndag, då ska vi vara superladdade för en ny fight, var så säkra!
Kom gärna och se U-laget spela imorgon kväll hemma mot Halvorstorp kl 19:30 på Bendersvallen. Vi har gjort flera bra matcher där på senare tid med ännu yngre förmågor! Välkomna då.